BBDev - Blog

 

Webdevelopment

Webdevelopment is een verzamelnaam die wordt gebruikt voor alles wat met het realiseren van een website te maken heeft. Hieronder wordt onder andere verstaan: webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers.

Wysiwyg

HTML-code wordt gebruikt om een webpagina in te delen en op te maken (positioneren van tekstgedeelten en afbeeldingen, kleuren, lettertypen e.d.). De meeste developers schrijven het liefst de HTML-code zelf. Het voordeel hiervan is, dat je meer controle hebt over het resultaat


Content management systemen - CMS

De laatste jaren worden kant en klare contentmanagementsystemen steeds populairder. Naast verschillende professionele commerciële systemen, zijn er verschillende opensource-systemen beschikbaar zoals XOOPS, Joomla!, WordPress, Typo3 en Drupal. Hiermee is het mogelijk om een actieve website te bouwen zonder één regel script te hoeven schrijven. In deze systemen kan je aan de hand van kant en klare templates en allerlei vooraf in te vullen instellingen een complete website configureren. Wel vergt het flink wat tijd energie en inzicht om thuis te raken in zo'n systeem.

Bron: Wikipedia - Webdevelopment